1 0 3000 0 300 120 30 https://biancadobrescu.ro 960 0

Din an în an

„Să vă spun?”, începe să dialogheze domnul din spatele meu, care-și așteaptă cuminte rândul la fericire. Ceea ce, în cazul de față se traduce prin a-și plăti berea albă,  despre care casierița m-a avertizat tăios să nu mă ating, că […]

„Să vă spun?”, începe să dialogheze domnul din spatele meu, care-și așteaptă cuminte rândul la fericire. Ceea ce, în cazul de față se traduce prin a-și plăti berea albă,  despre care casierița m-a avertizat tăios să nu mă ating, că „e mai tare, e pentru bărbați”.  Imediat, fac înconjurul întregii încăperi cu privirea și, când mă dumiresc că  într-adevăr, mie mi se adresează, îi zic: „vă rog”. Dintr-o dată, omul acela cu picioare ciolănoase, în geacă gri, izbucnește în magazin, într-un „Hai România!!!” zgomotos. Mă blochez, pe moment, și nu știu cum să reacționez.  Parcă zâmbesc până la urmă. Oricum, totul a pornit de la haina mea de schi, tricolor, pe care am pus-o pe mine la repezeală. Și, care, acum pare că face „ravagii”.
Despachetez pe „I walk the line” a lui Cash încă o amintire, încă un vis neadus la stadiul realizabil, încă o iubire apusă, încă trei cărți care fac bine și la inimă. E a treia oară când mă mut în ultimele nouă luni.
Cam despre asta este 2018, despre a rămâne, la final, doar cu ce-ți face sufletul fericit Sau cel puțin astfel stă indexat într-unul dintre sertarele minții mele.
Un 2018 despre renunțare. Dar una care te aduce la cea mai bună variantă a ta de până atunci.
Despre a mai pleca dintr-un loc care părea acasă, sau care a fost acasă mai puține clipe decât mi-aș fi imaginat și mai multe decât ar fi trebuit.
Un 2018 în care am luat mult prea în serios treaba cu tăiatul răului de la rădăcină.
Oportunitățile? Vin și pleacă, să nu mă plictisesc. (Și doar pentru că le creez.)
Timpul? Trece pe repede înainte și clișeic spus, dacă ceea ce fac nu-mi aduce bucurie, mă opresc și încerc altceva.
Un  2018 despre atenție și curaj, pe alocuri presărat cu oameni mișto, câteva călătorii și scrieri mai bune sau mai proaste.
Adică, un an în care m-am convins că nu sunt singură niciodată și că, întotdeauna am cel puțin un umăr pe care, atunci când mi se pare că nu mai reușesc să fac față, pot să plâng.

Bianca Dobrescu

I am a story teller. A fast one. My job is my playground and I love making puzzles from each story that my clients have. I have a solid background as economic journalist, and I worked for business media institutes in Romania such as Bursa, Business Cover, Forbes, Adevărul, Capital and also New Money. I am equally a reader and a traveler and I get inspiration from all the things I find on the way. (& you can find me on http://redteapr.com)

Thoughts
Previous Post
Instrucțiuni
Next Post
Any way you want it
0 Comments
Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.