1 0 3000 0 300 120 30 https://biancadobrescu.ro 960 0

Pe repede înainte în munții Bucegi

29 august, 6:30, joi dimineață. Pisoiul îmi roade degetele. E cea mai bună alarmă din lume și datorită lui pornesc acum prin Bucegi, de la Gura Diham spre Poiana Izvoarelor. Picioarele-mi tremură după nici zece minute, e un urcuș abrupt […]

29 august, 6:30, joi dimineață. Pisoiul îmi roade degetele. E cea mai bună alarmă din lume și datorită lui pornesc acum prin Bucegi, de la Gura Diham spre Poiana Izvoarelor. Picioarele-mi tremură după nici zece minute, e un urcuș abrupt pe Panta Prostului. Gâfâi. Nu am condiție fizică.

Parcă-ncep să port discuții din ce în ce mai profunde cu mine, iar una dintre provocări mi se pare cea de-a mi păstra entuziasmul și a mă bucura de tot ceea ce mă înconjoară. Sunt genul de om „băgat în priză”. Funcționez „pe repede înainte”. Nu genul idiot care abia așteaptă taskuri și de care profită toți, ci tipul eficient. E ceva legat de „rapiditate” care mă atrage. Îmi place să fiu ocupată, oricât de dubios ar suna. Nu pentru că-mi dă un scop, fiindcă-mi pot inventa sute.

Pe munte, de fiecare dată îmi predau aceeași lecție. SLOW DOWN. TAKE IT EASY. Și da, o uit imediat ce revin acasă. A, și mai e ceva. Tot aici, mă cert de atâtea ori. Pentru mine, strictul necesar se traduce în cam mult. Mai exact, în ghiozdan car acum o agendă, o carte, o sticlă de apă, un stilou, rezerve cu cerneală, un spray cu piper dobândit în urmă cu un an la un curs de autoapărare, încă sigilat, un multifunctional, o baterie de telefon semidescărcată, mai multe batoane de Snickers și câteva pungi goale în caz că adun urzici, coarne sau măcriș.

Uneori mi se pare că suntem o droaie de oameni care nu mai știu să se relaxeze fiindcă nu-și iau pauze. Pentru că ni se pare că dacă încetinim un pic devenim mai slabi. Ne e teamă că ne ieșim din mână, că lăsăm butonul de „pause”, apăsat, poate, prea mult. Dar e în regulă „să o lași mai moale”, pentru că e „bătut în cuie”: te poți „restarta” ori de câte ori vrei tu.

Până mai ieri „pierdeam” mult timp în drum către birou. Mai precis 1h dus/ 1h întors. Iar oaza de liniște era fix locul pe care îl detestam cel mai tare. Am înțeles ulterior de ce. Atunci când cobori la metrou, îți vezi de liniștea ta. De parcă-ți ții respirația înghesuindu-ți grijile în cărți. Și nu de puține ori, te pierzi printre gânduri. Noroc că te regăsești repede.  De aici nu poți să fugi  d e  t i n e. E locul în care, uneori, oamenii par mai frumoși ca niciodată. „Goi” în fața lor. Când ies, se agită, se supără, devin distrați. Intră-n „stand by mood”. Orașul te consumă „pe fugă”, învelit în câteva zâmbete „de ochii lumii”.

Drept. Stâng. Drept. Un gât de apă. Drept. Stâng drept. Două dungi albe trasate pe al patrulea copac. Din patru în patru. Cel mai important lucru este să pui un picior în fața celuilalt, chiar și atunci când simți că nu mai poți. Trebuie doar să continui. Creierul meu gândește-n comenzi.

Bianca Dobrescu

I am a story teller. A fast one. My job is my playground and I love making puzzles from each story that my clients have. I have a solid background as economic journalist, and I worked for business media institutes in Romania such as Bursa, Business Cover, Forbes, Adevărul, Capital and also New Money. I am equally a reader and a traveler and I get inspiration from all the things I find on the way. (& you can find me on http://redteapr.com)

Thoughts
Previous Post
Be bad first
Next Post
It’s sad and it’...
0 Comments
Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.